З Днем Соборності!

🔹105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики.

А проголошення соборності УНР і ЗУНР (Західноукраїнської Народної Республіки) 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання в одній державі українських земель, які до цього були розділені кордонами тогочасних імперій.

🔸Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

🔹Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося з окупантами.

🔸Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Соборність – мета Перемоги.

Про це на сторінці закладу в мережі facebook

Сьогодні відбулася підсумкова кваліфікаційна атестація з професії «Вишивальник» та «Кравець», яка продемонструвала високий рівень майстерності та творчості здобувачів освіти. Щиро вітаємо та бажаємо нових здобутків! Про це на сторінці закладу у facebook

Випуск 2024

Сьогодні завершили навчання талановиті випускники Вищого художнього професійного училища N19 смт. Гриців, які здобули фах вишивальника та оформлювача вітрин, приміщень та будівель. Ці юні майстри протягом періоду навчання наполегливо оволодівали секретами вишуканого народного мистецтва, вкладали душу у кожен стібок, кожен візерунок, перетворюючи звичайні матеріали на справжні шедеври. Ми пишаємося нашими випускниками, віримо в їхнє світле […]

Форум-зустріч до Дня легкої промисловості, що відбувся 7.06.2024 на базі Хмельницького національного університету – це чудова можливістю для професіоналів галузі зібратися разом, познайомитися з новітніми тенденціями, обмінятися досвідом, ідеями та зміцнити ділові зв’язки. Вище Художнє Професійне Училище N19 смт. Гриців та презентація колекції «Соловейко на калині щебетав» – в програмі форуму Про це на сторінці […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x